Министърът на културата награди Радио FM+ по повод 20-ата годишнина от създаването му

10.07.2013

Министърът на културата д-р Петър Стоянович награди днес с почетни грамоти създателите на Радио FM+ по повод 20-ата годишнина от създаването му.    

На официална церемония в зала „Колегиум” на Министерството на културата министър Стоянович връчи грамотите на създателите на първото частно радио у нас Бойчо Автов, Кирил Калев и Константин Тилев. От името на съоснователя на радио FM+ Петър Пунчев почетната грамота взе неговата дъщеря - Андреа Пунчева.               

Министър Петър Стоянович награди с плакет по случай годишнината и сегашните изпълнителни директори на Радио FM+.   

Всички наградени благодариха за получените отличия, а един от легендарните съоснователи на медията Константин Тилев разказа за трудния старт на първото частно радио, стартирало навремето със стария пулт на рокгрупа „Щурците”. „Спомням си чудесно, че в първите месеци работихме без каквото и да е заплащане, само на един гол ентусиазъм, но усилията си струваха – бързо успяхме да наложим радиото ни да стане едно от най-слушаните и обичани в родния ни ефир”, сподели Константин Тилев.      

Радио FM+ започна 20-годишната си история като малко градско софийско радио, създадено от Бойчо Автов, Кирил Калев, Константин Тилев и Петър Пунчев. Те събират необходимия начален капитал с решаващото участие на напусналия ни съвсем наскоро музикант от рокгрупа „Щурците” Петър Гюзелев. Световни радиосили от Белгия, Франция и Великобритания са въодушевени от енергията на създателите, а те избират британската CWR като свой партньор. И досега Радио FM+ е синоним на професионализъм и финансов успех и на независима журналистика. Радиото има и редица награди – „Служба на обществото” на Световната асоциация NAB (2001 Г.), „Радио на годината” (2002 и 2005 г.) и STANDART OF BUSINESS ETHICS, връчен през 2003 г. в София лично от принц Чарлз и неговия Форум за бизнес етика.    

Радио FM+ е съосновател и двигател на Асоциацията на българските радио – и телевизионни оператори (АБРО).